Rakott spagetti recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- olaj a hagyma sütéséhez
- 1/4 kg darált hús (mindegy milyen: disznó vagy pulyka)
- őrölt pirospaprika
- 2-3 nagyobb gomba
- tejföl
- só
- kb fél csomag spagetti
- sajt
Elkészítése:
A hagymát megfonnyasztjuk az olajban majd beletesszük a darált húst, megsózzuk és fehéredésig sütjük. Rátesszük a pirospaprikát, és a felszeletelt gombát. Együtt pároljuk, víz nem kell rá, mert a gomba enged levet, de ha nem lenne elég, egy kis vizet önthetünk alá. Ha minden megpuhult, teszünk rá kb egy evőkanál tejfölt – de ha valaki tejfölösebben szereti, többet is tehet. Összerottyantjuk, közben sós vízben megfőzzük a spagettit.Egy jénait kikenünk olajjal, és belerakunk egy réteg spagettit majd a gombás darált húst, így rétegezzük amíg tart az alapanyag. A rétegek közé lehet sajtot reszelni. A legfelső sor tészta legyen, azt befedjük tejföllel, majd reszelünk rá sajtot. Közepes lángon a sajt pirulásáig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »