Rakott spagetti recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- olaj a hagyma sütéséhez
- 1/4 kg darált hús (mindegy milyen: disznó vagy pulyka)
- őrölt pirospaprika
- 2-3 nagyobb gomba
- tejföl
- só
- kb fél csomag spagetti
- sajt
Elkészítése:
A hagymát megfonnyasztjuk az olajban majd beletesszük a darált húst, megsózzuk és fehéredésig sütjük. Rátesszük a pirospaprikát, és a felszeletelt gombát. Együtt pároljuk, víz nem kell rá, mert a gomba enged levet, de ha nem lenne elég, egy kis vizet önthetünk alá. Ha minden megpuhult, teszünk rá kb egy evőkanál tejfölt – de ha valaki tejfölösebben szereti, többet is tehet. Összerottyantjuk, közben sós vízben megfőzzük a spagettit.Egy jénait kikenünk olajjal, és belerakunk egy réteg spagettit majd a gombás darált húst, így rétegezzük amíg tart az alapanyag. A rétegek közé lehet sajtot reszelni. A legfelső sor tészta legyen, azt befedjük tejföllel, majd reszelünk rá sajtot. Közepes lángon a sajt pirulásáig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »