Rakott bolognai-s tészta recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg orsó tészta
- 1 nagy fej hagyma
- 1 üveg Bolognai szósz (a szósz savanyúságától függően adhatunk hozzá 1 fél evőkanál cukrot)
- 8 db virsli
- 1 doboz kukorica konzerv
- 3 nagy darab csemge uborka
- csipet bors
- 1 kis doboz tejföl
- 5-10 dkg sajt
Elkészítése:
Amíg főzzük a tésztát, egy másik edényben üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt virslit, megpirítjuk és felöntjük vízzel. Beleöntjük a bolognai szószt, majd a lecsepegtetett kukoricát és a felszeletelt uborkát.
Ízlés szerint fűszerezzük, jól összeforraljuk, majd leszűrt tésztával összekeverjük. Kivajazott jénai tálba öntjük, tetejét tejföllel megkenjük és sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »

