Rakott bolognai recept

Hozzávalók:
- kb 1 kg sertés darált hús
- 2 nagyobb konzerv sűrített paradicsom vagy 1 doboz paradicsompüré
- 3-6 gerezd fokhagyma
- só
- majoránna
- oregánó
- szárított petrezselyem
- őrölt feketebors
- kb 30 dkg sajt
- 1 doboz lasagne tészta
Elkészítése:
Először bolognai mártást készítek. Felteszem a darált húst kevés vízben, aki akarja, az előtte vöröshagymát piríthat, melyen kicsit megpiríthatja a húst is és utána önti fel vízzel. Miközben a hús fől, hozzáadom ízlés szerint az olasz fűszereket, a fokhagymát egészben, oregánót, majorannát, szárított petrezselymet, őrölt feketeborsot és sót, majd ebben az ízesített főzővízben készre főzöm a húst. Ha van otthon puhább paradicsom, akkor azt is belekockázom héjastól, hogy ne menjen kárba.
A paradicsompüré hozzáadása után még rövid ideig alacsonyabb lángon keverem a ragut, hogy a paradicsom nyerssége is eltűnjön és, hogy ne égjen le a ragu.
Miután kész a bolognai ragu, egy tepsibe merek belőle, hogy ellepje az alját. Erre helyezek 1 réteg tésztát. A tésztára bőségesen merek a raguból, ha nem lepi el mindenhol, akkor a tészta nem puhul meg és kőkemény marad. A ragut ismét egy réteg lasagne tészta követi, majd azt raguval fedem le, melyre ismét tészta, ezt addig folytatom, míg el nem fogy a bolognai.
A legutolsó réteg tésztára még bőségesen merek az utolsó bolognai raguból, majd reszelt sajttal szórom meg.
200 fokos sütőbe tolom és addig sütöm, míg a tészta meg nem puhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »