Rakott bolognai recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg (szarvacska) tészta
- 20 dkg vékonyra szeletelt sonka
- 4 pár virsli (igény szerint több vagy kevesebb)
- 1 üveg bolognai szósz
- 20 dkg sajt
- csipet oregánó
Elkészítése:
A szarvacska kifőzzük.
Közben a sonkát kb 1 cm széles csíkokra vágjuk, a virslit pedig felkarikázzuk. Nagyon kevés olajon megfonnyasztjuk a sonkát, majd kiszedjük, ugyan ebben az edényben pirosra sütjük a virslit.
A tésztát leszűrjük és hőálló üveg vagy porcelán tálba öntjük. Ráöntjüka szószt (estleg lehet házi paradicsomlével is készíteni, amit kissé beforralunk és ízesítünk), a sonkát, virslit és jól összekeverjük. A tetejét megszórjuk a fűszerekkel és ráreszeljük a sajtot.
Sütőbe toljuk és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »