Rakott bolognai recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg (szarvacska) tészta
- 20 dkg vékonyra szeletelt sonka
- 4 pár virsli (igény szerint több vagy kevesebb)
- 1 üveg bolognai szósz
- 20 dkg sajt
- csipet oregánó
Elkészítése:
A szarvacska kifőzzük.
Közben a sonkát kb 1 cm széles csíkokra vágjuk, a virslit pedig felkarikázzuk. Nagyon kevés olajon megfonnyasztjuk a sonkát, majd kiszedjük, ugyan ebben az edényben pirosra sütjük a virslit.
A tésztát leszűrjük és hőálló üveg vagy porcelán tálba öntjük. Ráöntjüka szószt (estleg lehet házi paradicsomlével is készíteni, amit kissé beforralunk és ízesítünk), a sonkát, virslit és jól összekeverjük. A tetejét megszórjuk a fűszerekkel és ráreszeljük a sajtot.
Sütőbe toljuk és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »