Rakott bolognai recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg (szarvacska) tészta
- 20 dkg vékonyra szeletelt sonka
- 4 pár virsli (igény szerint több vagy kevesebb)
- 1 üveg bolognai szósz
- 20 dkg sajt
- csipet oregánó
Elkészítése:
A szarvacska kifőzzük.
Közben a sonkát kb 1 cm széles csíkokra vágjuk, a virslit pedig felkarikázzuk. Nagyon kevés olajon megfonnyasztjuk a sonkát, majd kiszedjük, ugyan ebben az edényben pirosra sütjük a virslit.
A tésztát leszűrjük és hőálló üveg vagy porcelán tálba öntjük. Ráöntjüka szószt (estleg lehet házi paradicsomlével is készíteni, amit kissé beforralunk és ízesítünk), a sonkát, virslit és jól összekeverjük. A tetejét megszórjuk a fűszerekkel és ráreszeljük a sajtot.
Sütőbe toljuk és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »