Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott bolognai recept

Rakott bolognai
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg (szarvacska) tészta
    • 20 dkg vékonyra szeletelt sonka
    • 4 pár virsli (igény szerint több vagy kevesebb)
    • 1 üveg bolognai szósz
    • 20 dkg sajt
    • csipet oregánó

    Elkészítése:

    A szarvacska kifőzzük.

    Közben a sonkát kb 1 cm széles csíkokra vágjuk, a virslit pedig felkarikázzuk. Nagyon kevés olajon megfonnyasztjuk a sonkát, majd kiszedjük, ugyan ebben az edényben pirosra sütjük a virslit.

    A tésztát leszűrjük és hőálló üveg vagy porcelán tálba öntjük. Ráöntjüka szószt (estleg lehet házi paradicsomlével is készíteni, amit kissé beforralunk és ízesítünk), a sonkát, virslit és jól összekeverjük. A tetejét megszórjuk a fűszerekkel és ráreszeljük a sajtot.

    Sütőbe toljuk és 180 fokon szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá