Rakott bolognai

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg (szarvacska) tészta
  • 20 dkg vékonyra szeletelt sonka
  • 4 pár virsli (igény szerint több vagy kevesebb)
  • 1 üveg bolognai szósz
  • 20 dkg sajt
  • csipet oregánó

Elkészítése:

A szarvacska kifőzzük.

Közben a sonkát kb 1 cm széles csíkokra vágjuk, a virslit pedig felkarikázzuk. Nagyon kevés olajon megfonnyasztjuk a sonkát, majd kiszedjük, ugyan ebben az edényben pirosra sütjük a virslit.

A tésztát leszűrjük és hőálló üveg vagy porcelán tálba öntjük. Ráöntjüka szószt (estleg lehet házi paradicsomlével is készíteni, amit kissé beforralunk és ízesítünk), a sonkát, virslit és jól összekeverjük. A tetejét megszórjuk a fűszerekkel és ráreszeljük a sajtot.

Sütőbe toljuk és 180 fokon szép pirosra sütjük.