Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzás csiga recept

Pizzás csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 ek cukor
    • 5 dkg margarin
    • 1 bögre tej
    • 2 kk só
    • ketchup
    • 10 dkg sonka
    • 1 konzerv kukorica
    • 15 dkg trappista sajt
    • oregánó

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és rászórjuk az 1 ek cukrot. Félretesszük, és hagyjuk felfutni.

    A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és az olvasztott, de nem forró margarint. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk. Lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát kinyújtjuk. Megkenjük ketchuppal, megszórjuk oregánóval.

    Ráhelyezzük a csíkokra vágott sonkát, a lecsepegtetett kukoricát. Feltekerjük, és kb. ujjnyi vastag szeleteket vágunk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a csigák tetejére reszelt sajtot szórunk.

    200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá