Pizzás csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 bögre tej
  • 2 kk só
  • ketchup
  • 10 dkg sonka
  • 1 konzerv kukorica
  • 15 dkg trappista sajt
  • oregánó

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és rászórjuk az 1 ek cukrot. Félretesszük, és hagyjuk felfutni.

A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és az olvasztott, de nem forró margarint. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk. Lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kinyújtjuk. Megkenjük ketchuppal, megszórjuk oregánóval.

Ráhelyezzük a csíkokra vágott sonkát, a lecsepegtetett kukoricát. Feltekerjük, és kb. ujjnyi vastag szeleteket vágunk.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a csigák tetejére reszelt sajtot szórunk.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!