Pizzás csiga recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag instant élesztő
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- langyos víz
A töltelékhez:
- 1 szál póréhagyma
- 20 dkg gépsonka
- 1 db pritamin paprika piros-színű
- 2 csomag mini mozzarella
- 1 üveg bolognai szósz
Az ízesítéshez:
- friss bazsalikomlevél
Elkészítése:
A sütő tepsiébe tegyünk sütőpapírt. Tisztítsuk meg a zöldségeket. A pizzatésztának valót géppel bedagasztjuk, ne túl lágy legyen, pihentetjük 1/2 órát, majd kinyújtjuk, kb. 40 x 40-es lapra és megkenjük a szósszal vékonyan.
A póréhagymát felszeleteljük vékony karikákra és rászórjuk a tetejére, így a paprikát is és a sonkát csíkokra szelve elosztjuk egyenletesen, majd a mozzarella felét is apróra vágva és végül a bazsalikomot és oreganót is.
Amennyire tudjuk, szorosan tekerjük fel, jól alálisztezve, nehogy letapadjon és 1,5 cm-es darabokra vágjuk fel éles késsel.
A tepsibe rakjuk távolabb egymástól, nehogy összekeljenek sütésnél. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.
Előtte azonban mindegyikre teszünk 1 db mini mozzarellát. 180-200 fokon gyorsan elkészül, de ne süssük túl, mert a sajtnak nem tesz jót. Langyosan tálalható, finom puha.
A gyerekek kedvence.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »