Pizzás csiga recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag instant élesztő
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- langyos víz
A töltelékhez:
- 1 szál póréhagyma
- 20 dkg gépsonka
- 1 db pritamin paprika piros-színű
- 2 csomag mini mozzarella
- 1 üveg bolognai szósz
Az ízesítéshez:
- friss bazsalikomlevél
Elkészítése:
A sütő tepsiébe tegyünk sütőpapírt. Tisztítsuk meg a zöldségeket. A pizzatésztának valót géppel bedagasztjuk, ne túl lágy legyen, pihentetjük 1/2 órát, majd kinyújtjuk, kb. 40 x 40-es lapra és megkenjük a szósszal vékonyan.
A póréhagymát felszeleteljük vékony karikákra és rászórjuk a tetejére, így a paprikát is és a sonkát csíkokra szelve elosztjuk egyenletesen, majd a mozzarella felét is apróra vágva és végül a bazsalikomot és oreganót is.
Amennyire tudjuk, szorosan tekerjük fel, jól alálisztezve, nehogy letapadjon és 1,5 cm-es darabokra vágjuk fel éles késsel.
A tepsibe rakjuk távolabb egymástól, nehogy összekeljenek sütésnél. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.
Előtte azonban mindegyikre teszünk 1 db mini mozzarellát. 180-200 fokon gyorsan elkészül, de ne süssük túl, mert a sajtnak nem tesz jót. Langyosan tálalható, finom puha.
A gyerekek kedvence.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »