Pizza szendvics recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1,5 kg sima liszt
- 75 g friss élesztő
- 2 ek tejföl
- 1,5 dl étolaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk só
- langyos víz
Töltelék:
- 25 dkg pizzasonka
- 25 dkg szeletelt gomba
- 25 dkg füstölt kolbász
- 2 pár frankfurti virsli (füstölt-juhbeles)
- 1 konzerv kukorica
- 2 fej lilahagyma
- 4-5 szem hámozott paradicsom (konzerv)
- 25 dkg füstölt saj
- 15 dkg trappista sajt
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 tk morzsolt kakuffű
- 1 tk só
- 1 tk őrölt bors
Pizzakrém:
- 1 kis tubus pizzakrém
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 ek ketchup
- 1tk morzsolt bazsalikom
Tetejére:
- felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez - szezámmag
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót és a közepére kis mélyedést készítünk, ebbe tesszük a tejfölt, az olajat, a tojást, az élesztőt és kevés langyos vizet ráöntve hagyjuk felfutni. Ezután alaposan összegyúrjuk, kidolgozzuk a tésztát, ha igényli, langyos vízzel lágyíthatjuk. 45 percre letakarva félre tesszük.
A feltét hozzávalóit ízlés szerint feldaraboljuk, karikázzuk, szeleteljük. A pizzasonkát vékony csíkokra vágjuk, a kolbászt, gombát és virslit szeleteljük, a lilahagymát, a kétféle sajtot és a paradicsomot apró kockára daraboljuk, a konzerv kukoricát lecsepegtetjük, és mindezt egy nagyobb keverő tálban a fűszerekkel jól összekeverjük. Vigyázni kell, nehogy összetörjenek az alapanyagok!
A pizzakrém alapanyagait szintén kikeverjük, félretesszük. Ezalatt megkel a tészta, amit 12 egyforma részre vágunk, és egyenként átgyúrjuk, majd pihentetjük 15 percet.
Lisztezett deszkán mindegyiket kerekre nyújtjuk, a szélét körben megkenjük felvert tojással. A közepétől kifelé egészen a tojásig pedig a kikevert pizzakrémmel kenjük a pizzalapot, amire ráhalmozunk a töltelékből 2-3 púpos evőkanálnyi adagot.
Elrendezzük a feltétet, félbehajtjuk a tésztát, kicsit lenyomkodjuk az ujjunkkal a széleit, megkenjük kívül tojással, megszórjuk a szezámmal. Késsel, vagy villával 3-4 helyen beleszúrunk, hogy sütéskor kijöjjön a gőz. 190 fokos sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük.
Ezekből az alapanyagokból 12 db emberes pizzaszendvics készült.
Tipp:
A feltét szabadon választott, ki-ki ízlésnek megfelelően töltheti. lényeg, hogy ne túl laza és folyós legyen a benne lévő finomság!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

