Pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 0,5 kg liszt
- 1 dl olaj
- 1 ek só
Feltét:
- sajt
- paradicsom
- sonka
- gomba
- kukorica
- oregánó
Pizzakrém:
- egy nagyobb konzerv paradicsompüré
- 1-2 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- oregánó
Elkészítése:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A liszthez adjuk az olajat, a sót és a felfuttatott élesztőt. Dagasztjuk a tésztát. Mikor elkészült ökölnyi gombócokat formázunk belőle (egy gombóc kb 250-300 g). Ha elkészültek a gombócok, hagyjuk őket kelni.
A sajtot lereszeljük, paradicsomot, gombát tisztítjuk és felszeleteljük. Ha szükséges a sonkát is szeleteljük, de vághatjuk apró kockákra is.
Kinyújtjuk a tésztát olyan vastagságúra, ahogyan szeretjük. Megkenjük a pizzakrémmel, rárakjuk a feltétet. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Pizzakrém elkészítése: felaprítjuk a hagymát, olajon megpirítjuk, ha ez megvan ráöntjük a paradicsompürét, illetve megszórjuk az oregánóval és még 1-2 percig pirítjuk. Az oregánóval óvatosan bánjunk, mert elég erős íze van.
Tipp:
Én háromszoros adaggal készítettem, így 10 pizzám lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »