Pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 0,5 kg liszt
- 1 dl olaj
- 1 ek só
Feltét:
- sajt
- paradicsom
- sonka
- gomba
- kukorica
- oregánó
Pizzakrém:
- egy nagyobb konzerv paradicsompüré
- 1-2 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- oregánó
Elkészítése:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A liszthez adjuk az olajat, a sót és a felfuttatott élesztőt. Dagasztjuk a tésztát. Mikor elkészült ökölnyi gombócokat formázunk belőle (egy gombóc kb 250-300 g). Ha elkészültek a gombócok, hagyjuk őket kelni.
A sajtot lereszeljük, paradicsomot, gombát tisztítjuk és felszeleteljük. Ha szükséges a sonkát is szeleteljük, de vághatjuk apró kockákra is.
Kinyújtjuk a tésztát olyan vastagságúra, ahogyan szeretjük. Megkenjük a pizzakrémmel, rárakjuk a feltétet. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Pizzakrém elkészítése: felaprítjuk a hagymát, olajon megpirítjuk, ha ez megvan ráöntjük a paradicsompürét, illetve megszórjuk az oregánóval és még 1-2 percig pirítjuk. Az oregánóval óvatosan bánjunk, mert elég erős íze van.
Tipp:
Én háromszoros adaggal készítettem, így 10 pizzám lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »