Hozzávalók:
Tészta:
Feltét:
Pizzakrém:
Elkészítése:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A liszthez adjuk az olajat, a sót és a felfuttatott élesztőt. Dagasztjuk a tésztát. Mikor elkészült ökölnyi gombócokat formázunk belőle (egy gombóc kb 250-300 g). Ha elkészültek a gombócok, hagyjuk őket kelni.
A sajtot lereszeljük, paradicsomot, gombát tisztítjuk és felszeleteljük. Ha szükséges a sonkát is szeleteljük, de vághatjuk apró kockákra is.
Kinyújtjuk a tésztát olyan vastagságúra, ahogyan szeretjük. Megkenjük a pizzakrémmel, rárakjuk a feltétet. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Pizzakrém elkészítése: felaprítjuk a hagymát, olajon megpirítjuk, ha ez megvan ráöntjük a paradicsompürét, illetve megszórjuk az oregánóval és még 1-2 percig pirítjuk. Az oregánóval óvatosan bánjunk, mert elég erős íze van.
Én háromszoros adaggal készítettem, így 10 pizzám lett.