Parasztlángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 5 dl tej
- 2 ek olaj
- 4 dkg élesztő
- 1 ek só
- cukor
Tetejére
- 1 nagy pohár tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- bors
- pici só
- húsos szalonna
- lilahagyma
- bors
Elkészítése:
Kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A megmaradt tejben elkeverjük a sót, olajt. Ha megkelt az élesztő, a tejes eleggyel együtt meggyúrjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
1 fej lila hagymát valamint fokhagymát apró kockákra vágunk, elkeverjük a tejfölben, pici sóval ízesítjük. 1 fej lila hagymát csíkokra vágunk. A sonkát szintén kockákra vágjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkaasztalon kicsit kinyújtjuk. olajozott tepsibe fektetjük. Tejföllel megkenjük, megszórjuk a szalonna darabokkal és a lila hagymával. Enyhén megszórjuk borssal, majd 210 fokon sütjük. Amikor már kezd barnulni, levesszük a sütő hőfokát 190 fokra hogy teljesen átsüljön.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »