Parasztlángos recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 5 dl tej
- 2 ek olaj
- 4 dkg élesztő
- 1 ek só
- cukor
Tetejére
- 1 nagy pohár tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- bors
- pici só
- húsos szalonna
- lilahagyma
- bors
Elkészítése:
Kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A megmaradt tejben elkeverjük a sót, olajt. Ha megkelt az élesztő, a tejes eleggyel együtt meggyúrjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
1 fej lila hagymát valamint fokhagymát apró kockákra vágunk, elkeverjük a tejfölben, pici sóval ízesítjük. 1 fej lila hagymát csíkokra vágunk. A sonkát szintén kockákra vágjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkaasztalon kicsit kinyújtjuk. olajozott tepsibe fektetjük. Tejföllel megkenjük, megszórjuk a szalonna darabokkal és a lila hagymával. Enyhén megszórjuk borssal, majd 210 fokon sütjük. Amikor már kezd barnulni, levesszük a sütő hőfokát 190 fokra hogy teljesen átsüljön.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.