Parasztlángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 ek olaj
  • 4 dkg élesztő
  • 1 ek só
  • cukor

Tetejére

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • bors
  • pici só
  • húsos szalonna
  • lilahagyma
  • bors

Elkészítése:

Kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A megmaradt tejben elkeverjük a sót, olajt. Ha megkelt az élesztő, a tejes eleggyel együtt meggyúrjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.

1 fej lila hagymát valamint fokhagymát apró kockákra vágunk, elkeverjük a tejfölben, pici sóval ízesítjük. 1 fej lila hagymát csíkokra vágunk. A sonkát szintén kockákra vágjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkaasztalon kicsit kinyújtjuk. olajozott tepsibe fektetjük. Tejföllel megkenjük, megszórjuk a szalonna darabokkal és a lila hagymával. Enyhén megszórjuk borssal, majd 210 fokon sütjük. Amikor már kezd barnulni, levesszük a sütő hőfokát 190 fokra hogy teljesen átsüljön.