Pizza torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl víz
- 5 dkg élesztő
- 0,5 dl olaj
- só
Töltelék:
- 40 dkg reszelt sajt
- 40 dkg szeletelt sonka
- paradicsomszósz (nálam csípős ketchup)
- morzsolt oregánó
Elkészítése:
A vizet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot elkeverünk benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott, a liszttel, sóval és olajjal jól bedagasztjuk a tésztát. Egy konyharuhával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük (45-50 perc).
A megkelt tésztát 6 fele osztjuk. A kis cipókat egyenként kinyújtjuk egy 16 cm-es tortaformát ráteszünk és körbevágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 180-200 fokos sütőben 8-10 perc alatt elősütjük az összes lapot egyenként.
A maradék egy cipóból nyújtsunk egy olyan hosszú csíkot amivel a 16 cm-es kapcsos tortaformát körbe tudjuk bélelni. A formát kivajazzuk és óvatosan kibéleljük a torta oldalát a tésztacsíkkal.
Egy sült pizza alapot tszünk az aljára, megkenjük paradicsomszósszal/ketchuppal, egy kis oregónóval meghintjük, a sonkaszeleteket ráfektetjük és sajttal megszórjuk.
Így folytatjuk a rétegezést, amíg a lapok elfogynak. A tetejét megszórjuk sajttal és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A pizza torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

