Pizza spárgás-sonkás-paradicsomos feltéttel recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 ek olaj
- 1,5 dl víz (langyos)
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1 kk cukor
- 1 mk só
Feltét:
- 1 csomag zöld spárga
- paradicsom (ízlés szerint)
- vékonyra szeletelt sonka (ízlés szerint)
- 30 dkg mascarpone
- só
- őrölt fehér bors
- 10 dkg reszelt sajt
- 1-2 ek olívaolaj
Elkészítése:
Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos, cukros vízbe, majd keverjük össze, és öntsük bele a keverőtálba. Ezután adjuk hozzá az olajat.
A lisztet keverjük össze a sóval, majd szitáljuk a folyadék tetejére. A robotgép dagasztó szárával pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk.)
A megdagasztott tésztát osszuk el három egyforma részre, formáljuk gombóccá, majd helyezzük rá egy nagyobb, olajjal lekent tálcára, konyharuhával takarjuk le, és langyos helyen, kelesszük egy órán át.
Feltét készítése:
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.
A bimbókat vágjuk le, majd tegyük félre. A maradék szárrészt vágjuk kisebb darabokra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, és hűtsük ki.
Amikor már teljesen kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd turmixoljuk össze.
Összeállítás:
A vékonyra nyújtott tésztákat spricceljük meg egy kevés olívaolajjal, majd egyenletesen kanalazzuk rá a spárgás-mascarponés szószt.
Csipkedjük rá a sonkát, pakoljuk rá az előzőleg levágott bimbókat, az ízlés szerint felszeletelt paradicsomot, és újra spricceljük le egy kevés olívaolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre.
A sütési idő vége felé ízlés szerint szórjuk meg a reszelt sajttal, majd úgy süssük készre.
Tálalás előtt szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
A pizza spárgás-sonkás-paradicsomos feltéttel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »