Pizza spárgás-sonkás-paradicsomos feltéttel recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 ek olaj
- 1,5 dl víz (langyos)
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1 kk cukor
- 1 mk só
Feltét:
- 1 csomag zöld spárga
- paradicsom (ízlés szerint)
- vékonyra szeletelt sonka (ízlés szerint)
- 30 dkg mascarpone
- só
- őrölt fehér bors
- 10 dkg reszelt sajt
- 1-2 ek olívaolaj
Elkészítése:
Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos, cukros vízbe, majd keverjük össze, és öntsük bele a keverőtálba. Ezután adjuk hozzá az olajat.
A lisztet keverjük össze a sóval, majd szitáljuk a folyadék tetejére. A robotgép dagasztó szárával pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk.)
A megdagasztott tésztát osszuk el három egyforma részre, formáljuk gombóccá, majd helyezzük rá egy nagyobb, olajjal lekent tálcára, konyharuhával takarjuk le, és langyos helyen, kelesszük egy órán át.
Feltét készítése:
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.
A bimbókat vágjuk le, majd tegyük félre. A maradék szárrészt vágjuk kisebb darabokra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, és hűtsük ki.
Amikor már teljesen kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd turmixoljuk össze.
Összeállítás:
A vékonyra nyújtott tésztákat spricceljük meg egy kevés olívaolajjal, majd egyenletesen kanalazzuk rá a spárgás-mascarponés szószt.
Csipkedjük rá a sonkát, pakoljuk rá az előzőleg levágott bimbókat, az ízlés szerint felszeletelt paradicsomot, és újra spricceljük le egy kevés olívaolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre.
A sütési idő vége felé ízlés szerint szórjuk meg a reszelt sajttal, majd úgy süssük készre.
Tálalás előtt szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
A pizza spárgás-sonkás-paradicsomos feltéttel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »