Pizza különlegesség recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 3-4 ek olaj
- langyos víz
Feltét:
- virsli a szélébe
- közepére tetszés szerint lehet bármit, amit szeretünk.
- jelen esetben házi paradicsomszószt készítettem:
- 3-4 fej gomba is került bele
Pizzaszósz:
Elkészítése:
Felfuttatjuk az élesztőt a langyos, cukros tejben, majd hozzáadjuk a liszthez. Sózzuk és hozzátesszük az olajat és a meleg vízből annyit, amennyivel jól gyúrható tésztát kapunk.
Az összeállított és dagasztott tésztát kelesztjük 1/2 órát meleg helyen, majd kinyújtjuk kerek vagy szögletes formára. A virsliket, kb 4-6 db-ot, vagy annyit, hogy lazán körbeérjenek, a szélére helyezzük, majd feltekerjük a szélét, hogy a tészta befedje a virslit. Ezután 2,5-3 centiméterenként bevágjuk és csavarunk rajta, ami által a virsli szeletek kifordulnak és láthatóvá válnak.
Közepére tesszük a feltétet, megszórjuk sajttal és paradicsomszeleteket is tehetünk rá. Ismét kelesztjük legalább 20 percig, majd aranybarnára sütjük.
Tipp:
A közepét egy tészta rózsával díszítettem
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »



