Pizza különlegesség recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 3-4 ek olaj
- langyos víz
Feltét:
- virsli a szélébe
- közepére tetszés szerint lehet bármit, amit szeretünk.
- jelen esetben házi paradicsomszószt készítettem:
- 3-4 fej gomba is került bele
Pizzaszósz:
Elkészítése:
Felfuttatjuk az élesztőt a langyos, cukros tejben, majd hozzáadjuk a liszthez. Sózzuk és hozzátesszük az olajat és a meleg vízből annyit, amennyivel jól gyúrható tésztát kapunk.
Az összeállított és dagasztott tésztát kelesztjük 1/2 órát meleg helyen, majd kinyújtjuk kerek vagy szögletes formára. A virsliket, kb 4-6 db-ot, vagy annyit, hogy lazán körbeérjenek, a szélére helyezzük, majd feltekerjük a szélét, hogy a tészta befedje a virslit. Ezután 2,5-3 centiméterenként bevágjuk és csavarunk rajta, ami által a virsli szeletek kifordulnak és láthatóvá válnak.
Közepére tesszük a feltétet, megszórjuk sajttal és paradicsomszeleteket is tehetünk rá. Ismét kelesztjük legalább 20 percig, majd aranybarnára sütjük.
Tipp:
A közepét egy tészta rózsával díszítettem