Pizza különlegesség recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 3-4 ek olaj
- langyos víz
Feltét:
- virsli a szélébe
- közepére tetszés szerint lehet bármit, amit szeretünk.
- jelen esetben házi paradicsomszószt készítettem:
- 3-4 fej gomba is került bele
Pizzaszósz:
Elkészítése:
Felfuttatjuk az élesztőt a langyos, cukros tejben, majd hozzáadjuk a liszthez. Sózzuk és hozzátesszük az olajat és a meleg vízből annyit, amennyivel jól gyúrható tésztát kapunk.
Az összeállított és dagasztott tésztát kelesztjük 1/2 órát meleg helyen, majd kinyújtjuk kerek vagy szögletes formára. A virsliket, kb 4-6 db-ot, vagy annyit, hogy lazán körbeérjenek, a szélére helyezzük, majd feltekerjük a szélét, hogy a tészta befedje a virslit. Ezután 2,5-3 centiméterenként bevágjuk és csavarunk rajta, ami által a virsli szeletek kifordulnak és láthatóvá válnak.
Közepére tesszük a feltétet, megszórjuk sajttal és paradicsomszeleteket is tehetünk rá. Ismét kelesztjük legalább 20 percig, majd aranybarnára sütjük.
Tipp:
A közepét egy tészta rózsával díszítettem
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »