Pizza különlegesség recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 3-4 ek olaj
- langyos víz
Feltét:
- virsli a szélébe
- közepére tetszés szerint lehet bármit, amit szeretünk.
- jelen esetben házi paradicsomszószt készítettem:
- 3-4 fej gomba is került bele
Pizzaszósz:
Elkészítése:
Felfuttatjuk az élesztőt a langyos, cukros tejben, majd hozzáadjuk a liszthez. Sózzuk és hozzátesszük az olajat és a meleg vízből annyit, amennyivel jól gyúrható tésztát kapunk.
Az összeállított és dagasztott tésztát kelesztjük 1/2 órát meleg helyen, majd kinyújtjuk kerek vagy szögletes formára. A virsliket, kb 4-6 db-ot, vagy annyit, hogy lazán körbeérjenek, a szélére helyezzük, majd feltekerjük a szélét, hogy a tészta befedje a virslit. Ezután 2,5-3 centiméterenként bevágjuk és csavarunk rajta, ami által a virsli szeletek kifordulnak és láthatóvá válnak.
Közepére tesszük a feltétet, megszórjuk sajttal és paradicsomszeleteket is tehetünk rá. Ismét kelesztjük legalább 20 percig, majd aranybarnára sütjük.
Tipp:
A közepét egy tészta rózsával díszítettem
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »