Hozzávalók:
Feltét:
Pizzaszósz:
Elkészítése:
Felfuttatjuk az élesztőt a langyos, cukros tejben, majd hozzáadjuk a liszthez. Sózzuk és hozzátesszük az olajat és a meleg vízből annyit, amennyivel jól gyúrható tésztát kapunk.
Az összeállított és dagasztott tésztát kelesztjük 1/2 órát meleg helyen, majd kinyújtjuk kerek vagy szögletes formára. A virsliket, kb 4-6 db-ot, vagy annyit, hogy lazán körbeérjenek, a szélére helyezzük, majd feltekerjük a szélét, hogy a tészta befedje a virslit. Ezután 2,5-3 centiméterenként bevágjuk és csavarunk rajta, ami által a virsli szeletek kifordulnak és láthatóvá válnak.
Közepére tesszük a feltétet, megszórjuk sajttal és paradicsomszeleteket is tehetünk rá. Ismét kelesztjük legalább 20 percig, majd aranybarnára sütjük.
A közepét egy tészta rózsával díszítettem