Pizza kelesztés nélkül recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg vaj vagy olaj, ami lehet napraforgó vagy olíva is
- 2 dl tej
- 1 tk cukor
- 2 ek natúr joghurt vagy ennek híján tejföl
- 1 csapott tk só
- 2 kk 10 %-os ecet
- nálam még került a tésztába oregánó és aszalt paradicsom is, amit még nyáron készítettem
Feltét:
- bármi, amit a megszokott pizza elbír
- nálunk tonhalas és mexikói csípős készült, sajttal megszórva
Elkészítése:
Egy tálba a liszthez adjuk a sót. A tejet meglangyosítjuk és belekeverjük a cukrot, majd azt is a liszthez adjuk.
Hozzákeverjük az olajat és a joghurtot vagy tejfölt is, végül az ecetet is beletesszük, majd összedolgozzuk. Persze, nyugodtan tehettek bele oregánót is és, akinek van otthon aszalt paradicsom, azt se hagyja ki.
Pihentetjük kb 20 percet, ennyit igazán kibírunk, sőt ez idő alatt a feltét is előkészíthető, elkészíthető.
Miután pihent a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Két kerek vagy egy nagy tepsire való adag jön ki belőle.
Lekenjük a kedvenc szószunkkal, rákerül a feltét és ezután mehet is az olajjal kikent formába/tepsibe és a sütőbe.
175 C°-os, előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt készre sütjük. 5 perc pihenő után melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »