Pizza kelesztés nélkül recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg vaj vagy olaj, ami lehet napraforgó vagy olíva is
- 2 dl tej
- 1 tk cukor
- 2 ek natúr joghurt vagy ennek híján tejföl
- 1 csapott tk só
- 2 kk 10 %-os ecet
- nálam még került a tésztába oregánó és aszalt paradicsom is, amit még nyáron készítettem
Feltét:
- bármi, amit a megszokott pizza elbír
- nálunk tonhalas és mexikói csípős készült, sajttal megszórva
Elkészítése:
Egy tálba a liszthez adjuk a sót. A tejet meglangyosítjuk és belekeverjük a cukrot, majd azt is a liszthez adjuk.
Hozzákeverjük az olajat és a joghurtot vagy tejfölt is, végül az ecetet is beletesszük, majd összedolgozzuk. Persze, nyugodtan tehettek bele oregánót is és, akinek van otthon aszalt paradicsom, azt se hagyja ki.
Pihentetjük kb 20 percet, ennyit igazán kibírunk, sőt ez idő alatt a feltét is előkészíthető, elkészíthető.
Miután pihent a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Két kerek vagy egy nagy tepsire való adag jön ki belőle.
Lekenjük a kedvenc szószunkkal, rákerül a feltét és ezután mehet is az olajjal kikent formába/tepsibe és a sütőbe.
175 C°-os, előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt készre sütjük. 5 perc pihenő után melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »