Pizza bolognese recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csapot tk só
- 2 dkg friss élesztő
- 1,7 dl langyos víz
- 1 tk tyúkzsír
Feltéthez:
- 3-3 ek bolognai ragu
- 5 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót.
Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, elkeverjük, és a liszthez adjuk a zsírral együtt.
Alaposan összedolgozzuk.
Két egyenlő részre osztjuk, és cipókat formázunk belőle.
Lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kerek pizza sütőformát vékonyan kikenünk vajjal, és meghintjük liszttel.
A megkelt tésztát belefektetjük, majd kézzel a széle felé tolva egész vékonyra nyomkodjuk úgy, hogy egy kis peremet készítünk a pizzának.
A bolognai ragut egyenletesen elosztjuk rajta, és meghintjük a reszelt sajt felével.
180 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük, majd a másik tésztával is megismételjük a műveletet.
Tipp:
Bevallom, kicsit csaltam, és szándékosan több ragut készítettem, amikor bolognait (https://receptneked.hu/teszta/bolognai-spagetti-kicsit-maskeppen/) kért a család. Így kipróbálhattam, hogy milyen pizza feltétként. Két kör alakú, közepes méretű pizza lett, aminek vékony tésztáját közepesen vastag feltét takart.
Akinek nincs pizza sütőformája, egyszerűen csak leheletnyi liszttel megszórt, sütőpapíros tepsin nyomkodja szét a tésztát, és így is tökéletes a végeredmény. A második pizzát én is így formáztam.
A pizza bolognese kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »