Pizza bolognese recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csapot tk só
- 2 dkg friss élesztő
- 1,7 dl langyos víz
- 1 tk tyúkzsír
Feltéthez:
- 3-3 ek bolognai ragu
- 5 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót.
Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, elkeverjük, és a liszthez adjuk a zsírral együtt.
Alaposan összedolgozzuk.
Két egyenlő részre osztjuk, és cipókat formázunk belőle.
Lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kerek pizza sütőformát vékonyan kikenünk vajjal, és meghintjük liszttel.
A megkelt tésztát belefektetjük, majd kézzel a széle felé tolva egész vékonyra nyomkodjuk úgy, hogy egy kis peremet készítünk a pizzának.
A bolognai ragut egyenletesen elosztjuk rajta, és meghintjük a reszelt sajt felével.
180 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük, majd a másik tésztával is megismételjük a műveletet.
Tipp:
Bevallom, kicsit csaltam, és szándékosan több ragut készítettem, amikor bolognait (https://receptneked.hu/teszta/bolognai-spagetti-kicsit-maskeppen/) kért a család. Így kipróbálhattam, hogy milyen pizza feltétként. Két kör alakú, közepes méretű pizza lett, aminek vékony tésztáját közepesen vastag feltét takart.
Akinek nincs pizza sütőformája, egyszerűen csak leheletnyi liszttel megszórt, sütőpapíros tepsin nyomkodja szét a tésztát, és így is tökéletes a végeredmény. A második pizzát én is így formáztam.
A pizza bolognese kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


