Pizza recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 1 ek cukor
- 4 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
- 30 dkg sonka
- 30 dkg gomba
- 30 dkg trappista sajt
- 1 doboz kukorica
- ízlés szerint olívabogyó
- 1 üveges paradicsomszósz
- ízlés szerint szárított bazsalikom
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot, és langyos helyen hagyjuk felfutni.
A felfutott élesztőhöz adjuk a lisztet, a sót és az olajat. Kézzel alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk. Lefedve, meleg helyen legalább fél órát pihentetjük.
Közben a paradicsomszószt elkeverjük a bazsalikommal, a sonkát és a gombát apróra vágjuk, és lereszeljük a sajtot.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, és még 15 percet pihentetjük. Pihenés után mindegyik tésztagolyót kinyújtjuk kerekre, és egy-egy 30 cm-es pizzasütő formába beleigazgatjuk.
A paradicsomszósszal megkenegetjük a pizzákat. Rászórjuk a felaprított sonkát és gombát, a konzerv kukoricát, és meghintjük a reszelt sajttal. Tetejére olívabogyókat teszünk.
A pizzákat előmelegített, 200 fokos sütőbe helyezzük, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Ha a vékonyabb tésztát szeretjük, akkor a tésztát ne csak 3, hanem több részre osszuk el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »