Pizza recept
Ők is elkészítették

A tésztához:
- 0.5 kg liszt
- 1/2 teáskanál só
- 2 dkg élesztő
- 1/4 liter langyos víz
- 1 dl olívaolaj
A pizzaszószhoz:
- 2 kis doboz sűrített paradicsom
- só
- cukor ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
- őrölt bors
- 2-3 gerezd fokhagyma reszelve
- oregánó
- petrezselyem
- metélőhagyma
A feltéthez:
- gépsonka
- kukorica
- reszelt sajt
- lila hagyma
A tészta készítése:
A lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk. 2 cipót formálunk. Egy-egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén vizezett folpackkal légmentesen lefedjük. Kétszeresére kelesztjük. Ezután a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is). Ebből a tésztából 2 db nagy gáztepsibe való kerek pizza lesz, de készíthetjük téglalap alakúra is.
A tészta formálása:
Az első cipónkat kissé lisztezett deszkára tesszük, csak kevés liszttel érintkezzen, mert különben nem lesz szép, lisztes lesz a tésztánk. Mind a két kezünkkel, ujjainkat összefogva a tészta szélét befelé 1 cm-re nyomkodjuk. Addig nyomkodjuk, míg szép pereme lesz. A tészta közepe így felpúposodik. Ezután az ujjainkat összefogva szétnyomkodjuk a közepét szép vékonyra. Egy gáztepsit kikenünk zsiradékkal, és beemeljük a tésztát.
A pizzaszósz készítése:
A hozzávalókat összekeverjük. A pizzatésztánkat megkenjük a szósszal, rátesszük a reszelt sajtot, majd a gépsonkát. A gépsonkaszeleteket félbehajtjuk, és így sorakoztatjuk a sajtra. Csemegekukoricát és szeletelt lila hagymát teszünk még rá. Feltét lehet bármi, ki mit szeret, mi van a hűtőjében. 220 fokra melegített sütőben sütjük meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »