Pizza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 kocka sütőélesztő
- ízlés szerint só
- 2 dl tej
- 1 kis kanál cukor
- víz
- bazsalikomos paradicsomszósz
- 1 kisebb cukkini
- 2-3 paradicsom
- 20 dkg trappista sajt
- 1 csomag mozzarella golyó
- friss bazsalikom levelek
- 20-30 dkg kolbász
- 2 db paprika
- olivabogyó ízlés szerint
Elkészítése:
Először az élesztőt a cukorral és 2 dl langyos tejjel felfuttatom. Ezt követően hozzáöntöm a lisztet és ízlés szerint sózom.
Annyi langyos vizet öntök hozzá, hogy könnyű legyen a tészta, ne ragadjon és elkezdem dagasztani. Majd állni hagyom kb. 20 percet.
Kinyújtom és kettészedem, mert ebből az adagból 2 nagy tepsi pizza is kijön.
A pizzatésztát megkenem bazsalikomos paradicsomszósszal. Ezt készen vásárolom, üvegben kapható. De tökéletes hozzá sima paradicsomszósz is.
A tetejére szinte bármi tehető, amit szeret a család. Erre a pizzára amik rákerültek: cukkini, kolbász, paradicsom, paprika, friss bazsalikom levelek trappista sajt mozzarelával keverve, olivabogyó.
Kb. 20 percet sütöttem 180 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

