Pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 6 evőkanál liszt
- fél diónyi zsír vagy 1 evőkanál olíva olaj
- negyed élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- csipet só
- őrölt kömény
Feltét:
- paradicsom szósz kissé beforralva
- kukorica konzerv
- valamilyen szalámi vagy virsli (ami épp van otthon)
- mozzarella vagy reszelt sajt
Elkészítése:
Felfuttatom az élesztőt kb 1 dl cukros vízben. A zsírt belemorzsolom a lisztbe, hozzáadom a sót, köményt ízlés szerint, majd jól kidagasztom.
Fél órát kelesztem, majd kinyújtom és ráteszem a feltéteket. A variáció végtelen, attól függ épp mit találok a hűtőben. 200 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütöm.
Tipp:
Nagyon nem érdemes telepakolni, mert a nedves hozzávalóktól párás lehet a kész pizza teteje.
Nekem van egy lyukacsos aljú tepsim, de sütőpapíron rácsra téve is szoktam sütni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »