Pizza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 evőkanál liszt
- fél diónyi zsír vagy 1 evőkanál olíva olaj
- negyed élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- csipet só
- őrölt kömény
Feltét:
- paradicsom szósz kissé beforralva
- kukorica konzerv
- valamilyen szalámi vagy virsli (ami épp van otthon)
- mozzarella vagy reszelt sajt
Elkészítése:
Felfuttatom az élesztőt kb 1 dl cukros vízben. A zsírt belemorzsolom a lisztbe, hozzáadom a sót, köményt ízlés szerint, majd jól kidagasztom.
Fél órát kelesztem, majd kinyújtom és ráteszem a feltéteket. A variáció végtelen, attól függ épp mit találok a hűtőben. 200 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütöm.
Tipp:
Nagyon nem érdemes telepakolni, mert a nedves hozzávalóktól párás lehet a kész pizza teteje.
Nekem van egy lyukacsos aljú tepsim, de sütőpapíron rácsra téve is szoktam sütni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

