Pita recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 8 dkg grahamliszt
- 2,4 dl víz
- 1 ek olíva olaj
- 1,5 kk só
- 1 tasak szárított élesztő
- 1 tk vágott kapor
Elkészítése:
A dagasztógép táljába öntjük a lisztet, sót, élesztőt, olajat, grahamlisztet és vágott kaprot. Indítsuk be a dagasztást és lassan öntsük hozzá a langyos vizet. Sima tésztává dolgozzuk. Hagyjuk 1 órát kelni meleg helyen letakarva.
Amikor elkészült osszuk 4 felé, majd lisztezett deszkán nyújtsunk belőle vékony lepényeket. Fektessük tepsire, vízzel kenjük le és 200 fokos sütőben süssük pirosra. Frissen, forrón kínáljuk.
Tipp:
Akár meg is tölthetjük, mint a pitát, de gazdag leves mellé is kínálhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »