Pita recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 8 dkg grahamliszt
- 2,4 dl víz
- 1 ek olíva olaj
- 1,5 kk só
- 1 tasak szárított élesztő
- 1 tk vágott kapor
Elkészítése:
A dagasztógép táljába öntjük a lisztet, sót, élesztőt, olajat, grahamlisztet és vágott kaprot. Indítsuk be a dagasztást és lassan öntsük hozzá a langyos vizet. Sima tésztává dolgozzuk. Hagyjuk 1 órát kelni meleg helyen letakarva.
Amikor elkészült osszuk 4 felé, majd lisztezett deszkán nyújtsunk belőle vékony lepényeket. Fektessük tepsire, vízzel kenjük le és 200 fokos sütőben süssük pirosra. Frissen, forrón kínáljuk.
Tipp:
Akár meg is tölthetjük, mint a pitát, de gazdag leves mellé is kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »