Pita recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 8 dkg grahamliszt
- 2,4 dl víz
- 1 ek olíva olaj
- 1,5 kk só
- 1 tasak szárított élesztő
- 1 tk vágott kapor
Elkészítése:
A dagasztógép táljába öntjük a lisztet, sót, élesztőt, olajat, grahamlisztet és vágott kaprot. Indítsuk be a dagasztást és lassan öntsük hozzá a langyos vizet. Sima tésztává dolgozzuk. Hagyjuk 1 órát kelni meleg helyen letakarva.
Amikor elkészült osszuk 4 felé, majd lisztezett deszkán nyújtsunk belőle vékony lepényeket. Fektessük tepsire, vízzel kenjük le és 200 fokos sütőben süssük pirosra. Frissen, forrón kínáljuk.
Tipp:
Akár meg is tölthetjük, mint a pitát, de gazdag leves mellé is kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »