Pita

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 8 dkg grahamliszt
  • 2,4 dl víz
  • 1 ek olíva olaj
  • 1,5 kk só
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 1 tk vágott kapor

Elkészítése:

A dagasztógép táljába öntjük a lisztet, sót, élesztőt, olajat, grahamlisztet és vágott kaprot. Indítsuk be a dagasztást és lassan öntsük hozzá a langyos vizet. Sima tésztává dolgozzuk. Hagyjuk 1 órát kelni meleg helyen letakarva.

Amikor elkészült osszuk 4 felé, majd lisztezett deszkán nyújtsunk belőle vékony lepényeket. Fektessük tepsire, vízzel kenjük le és 200 fokos sütőben süssük pirosra. Frissen, forrón kínáljuk.

Tipp:

Akár meg is tölthetjük, mint a pitát, de gazdag leves mellé is kínálhatjuk.