Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns sonkás-zöldséges ragu tésztával recept

Pikáns sonkás-zöldséges ragu tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag tészta (nálam masni)
    • 20 dkg sonka
    • 10 dkg kockázott bacon
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 nagyobb fej gomba
    • 10 dkg előfőzött vörösbab
    • 10 dkg édes kukorica
    • 2,5 dl passzírozott paradicsom
    • 1/2 mokkáskanálnyi Garam masala fűszerkeverék
    • 1 csapott mokkáskanál őrölt kömény
    • só, bors

    Elkészítése:

    A tésztának vizet forralunk egy kevés sóval, majd kifőzzük és leszűrjük. Magas falú serpenyőben megpirítjuk a bacont, majd a zsírján megdinszteljük a félbevágott, majd szeletelt hagymát.

    A sonkát vékony csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához és együtt pirítjuk vele.

    Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, hagyjuk kevés ideig pirulni a többi hozzávalóval, majd beletesszük a babot és a kukoricát és az apróra vágott vagy reszelt fokhagymát.

    Megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadunk egy kevés Garam Masala fűszerkeveréket és az őrölt köményt.

    Néhányszor átforgatjuk, majd felöntjük a paradicsommal és az egészet összeforraljuk.

    A kifőtt tésztával tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá