Pikáns sonkás-zöldséges ragu tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 csomag tészta (nálam masni)
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 nagyobb fej gomba
  • 10 dkg előfőzött vörösbab
  • 10 dkg édes kukorica
  • 2,5 dl passzírozott paradicsom
  • 1/2 mokkáskanálnyi Garam masala fűszerkeverék
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt kömény
  • só, bors

Elkészítése:

A tésztának vizet forralunk egy kevés sóval, majd kifőzzük és leszűrjük. Magas falú serpenyőben megpirítjuk a bacont, majd a zsírján megdinszteljük a félbevágott, majd szeletelt hagymát.

A sonkát vékony csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához és együtt pirítjuk vele.

Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, hagyjuk kevés ideig pirulni a többi hozzávalóval, majd beletesszük a babot és a kukoricát és az apróra vágott vagy reszelt fokhagymát.

Megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadunk egy kevés Garam Masala fűszerkeveréket és az őrölt köményt.

Néhányszor átforgatjuk, majd felöntjük a paradicsommal és az egészet összeforraljuk.

A kifőtt tésztával tálaljuk.