Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével recept
Hozzávalók:
- 2 nagy mozzarella
- 5 dkg spagetti tészta
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- só
- őrölt fehér bors
Panírozáshoz:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- zsemlemorzsa
- só
- kb. 3 dl olaj a sütéshez
Zöldborsópüré:
- 20 dkg zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk ételízesítő
- só
- őrölt fehér bors
- 0,5 citrom leve
- 1,5-2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le.
A vajat hevítsük fel, és adjuk hozzá az apróra összevágott fokhagymát és a petrezselyemzöldet, majd pároljuk pár pillanatig. Adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük, és melegítsük össze. Ezután hűtsük ki egészen.
Az egyik mozzarellát papírtörlővel töröljük szárazra, majd tegyük rá egy nagytányérra. Tegyük be a mikróba, és közepes fokozaton melegítsük 30-40 másodpercig, hogy felmelegedjen, és formázható legyen. (Arra figyeljünk, nehogy túlmelegedjen és szétfolyjon, mert akkor már nem tudjuk megtölteni.)
A felmelegedett mozzarellát ezután a tányéron óvatosan nyomkodjuk kb. 3 mm vastagságúra, majd töltsük meg a kihűlt petrezselymes tésztával. A széleit fogjuk, és nyomkodjuk össze, majd óvatosan formázzuk meg. Tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön. (A másik mozzarellával is így járjunk el.)
A tojás tegyük bele egy tányérba, és villával alaposan verjük fel.
A hűtőből vegyük ki az előzőleg megtöltött mozzarellát, majd először forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. A panírozást ismételjük meg még egyszer, tehát a bepanírozott mozzarellát forgassuk megint bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. (Azért kell kétszer bepanírozni, mert így sütés közben biztosan nem folyik meg a sajt.)
Az olajat hevítsük fel egy kisebb edényben, és óvatosan helyezzük bele az egyik bepanírozott mozzarellát, majd magas hőfokon süssük pár pillanat alatt mindkét oldalát szép pirosra. Egy szűrőkanállal óvatosan vegyük ki, és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. (A másik bepanírozott mozzarellával is így járjunk el.)
A zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát tegyük fel főni annyi ételízesítős vízben, hogy jól ellepje. Amikor megfőtt, szűrjük le.
A leszűrt zöldborsóhoz ezután adjuk hozzá a citromlevet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel pépesítsük. (Ha szükséges, akkor tehetünk hozzá több tejszínt, és citromlevet is.)
Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a zöldborsópürét, majd helyezzük rá a sült, petrezselymes tésztával töltött mozzarellát, és úgy kínáljuk.
A petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 14 g