Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével recept

Hozzávalók:
- 2 nagy mozzarella
- 5 dkg spagetti tészta
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- só
- őrölt fehér bors
Panírozáshoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- zsemlemorzsa
- só
- kb. 3 dl olaj a sütéshez
Zöldborsópüré:
- 20 dkg zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk ételízesítő
- só
- őrölt fehér bors
- 0,5 citrom leve
- 1,5-2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le.
A vajat hevítsük fel, és adjuk hozzá az apróra összevágott fokhagymát és a petrezselyemzöldet, majd pároljuk pár pillanatig. Adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük, és melegítsük össze. Ezután hűtsük ki egészen.
Az egyik mozzarellát papírtörlővel töröljük szárazra, majd tegyük rá egy nagytányérra. Tegyük be a mikróba, és közepes fokozaton melegítsük 30-40 másodpercig, hogy felmelegedjen, és formázható legyen. (Arra figyeljünk, nehogy túlmelegedjen és szétfolyjon, mert akkor már nem tudjuk megtölteni.)
A felmelegedett mozzarellát ezután a tányéron óvatosan nyomkodjuk kb. 3 mm vastagságúra, majd töltsük meg a kihűlt petrezselymes tésztával. A széleit fogjuk, és nyomkodjuk össze, majd óvatosan formázzuk meg. Tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön. (A másik mozzarellával is így járjunk el.)
A tojás tegyük bele egy tányérba, és villával alaposan verjük fel.
A hűtőből vegyük ki az előzőleg megtöltött mozzarellát, majd először forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. A panírozást ismételjük meg még egyszer, tehát a bepanírozott mozzarellát forgassuk megint bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. (Azért kell kétszer bepanírozni, mert így sütés közben biztosan nem folyik meg a sajt.)
Az olajat hevítsük fel egy kisebb edényben, és óvatosan helyezzük bele az egyik bepanírozott mozzarellát, majd magas hőfokon süssük pár pillanat alatt mindkét oldalát szép pirosra. Egy szűrőkanállal óvatosan vegyük ki, és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. (A másik bepanírozott mozzarellával is így járjunk el.)
A zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát tegyük fel főni annyi ételízesítős vízben, hogy jól ellepje. Amikor megfőtt, szűrjük le.
A leszűrt zöldborsóhoz ezután adjuk hozzá a citromlevet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel pépesítsük. (Ha szükséges, akkor tehetünk hozzá több tejszínt, és citromlevet is.)
Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a zöldborsópürét, majd helyezzük rá a sült, petrezselymes tésztával töltött mozzarellát, és úgy kínáljuk.
A petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »