Petite lasagnas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél kg darált hús
- 2 fej hagyma
- 4 kisebb sárgarépa
- 2 konzerv gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- paradicsompüré (kb. 3 dl) én ezt 4 nagyobb friss paradicsomból készítettem
- 3 egész paradicsom
- oregánó
- bazsalikom,borsikafű, kakukkfű, majoránna – friss fűszernövények
- só, bors
- 1 ek méz
- 2 krémsajt
- reszelni való sajt
- 3 nagy paprika
- leveles tészta
- olaj
- piros fűszerpaprika
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
Olajban a hagymát és a sárgarépát üvegesre pároljuk. Levesszük, és piros fűszerpaprikával megszórjuk.
A darált húst hozzáadjuk, és fehérre sütjük.
A paradicsomot, paprikát és gombát apró kockára vágjuk, és a petrezselyemzöldet felaprózzuk.
4 nagyobb paradicsomot, a fűszernövényekkel és fokhagymával valamint a petrezselyemzölddel és 1ek mézzel aprító géppel pépesre vágjuk.
Amikor a hús kifehéredik, a zöldség pürét hozzáadjuk. Ilyenkor fűszerezzük oregánóval és a sóval, borssal.
Összefőzzük kb. 10-20 percig.
Muffin sütőt jól kikenjük zsírral, hogy a tészta ne ragadjon bele.
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, és kb 10×10 cm-es kockára vágjuk. A kockákat olyan nagyra vágjuk, hogy a muffin formát ellepje, és kilógjanak a sarkai.
1-1 kockával kibéleljük a formát. Jó vastagon megkenjük krémsajttal, majd a masszát hozzáadjuk, hogy majdnem megtöltse a belsejét. Utána még egy lap (ez a lap tészta csak akkora legyen, hogy beleférjen a forma belsejébe) tésztát teszünk rá, kicsit lenyomkodjuk, aztán ezt is megkenjük jó vastagon krémsajttal, és a masszát hozzáadjuk. Így egy formában két réteget kell tennünk. A tetejét jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
Ezt a menetet követjük minden egyes formában.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta aranybarna nem lesz.