Petite lasagnas

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • fél kg darált hús
  • 2 fej hagyma
  • 4 kisebb sárgarépa
  • 2 konzerv gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • paradicsompüré (kb. 3 dl) én ezt 4 nagyobb friss paradicsomból készítettem
  • 3 egész paradicsom
  • oregánó
  • bazsalikom,borsikafű, kakukkfű, majoránna – friss fűszernövények
  • só, bors
  • 1 ek méz
  • 2 krémsajt
  • reszelni való sajt
  • 3 nagy paprika
  • leveles tészta
  • olaj
  • piros fűszerpaprika
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

Olajban a hagymát és a sárgarépát üvegesre pároljuk. Levesszük, és piros fűszerpaprikával megszórjuk.
A darált húst hozzáadjuk, és fehérre sütjük.

A paradicsomot, paprikát és gombát apró kockára vágjuk, és a petrezselyemzöldet felaprózzuk.
4 nagyobb paradicsomot, a fűszernövényekkel és fokhagymával valamint a petrezselyemzölddel és 1ek mézzel aprító géppel pépesre vágjuk.

Amikor a hús kifehéredik, a zöldség pürét hozzáadjuk. Ilyenkor fűszerezzük oregánóval és a sóval, borssal.
Összefőzzük kb. 10-20 percig.

Muffin sütőt jól kikenjük zsírral, hogy a tészta ne ragadjon bele.
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, és kb 10×10 cm-es kockára vágjuk. A kockákat olyan nagyra vágjuk, hogy a muffin formát ellepje, és kilógjanak a sarkai.

1-1 kockával kibéleljük a formát. Jó vastagon megkenjük krémsajttal, majd a masszát hozzáadjuk, hogy majdnem megtöltse a belsejét. Utána még egy lap (ez a lap tészta csak akkora legyen, hogy beleférjen a forma belsejébe) tésztát teszünk rá, kicsit lenyomkodjuk, aztán ezt is megkenjük jó vastagon krémsajttal, és a masszát hozzáadjuk. Így egy formában két réteget kell tennünk. A tetejét jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal.

Ezt a menetet követjük minden egyes formában.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta aranybarna nem lesz.