Penne gorgonzola mártással ,szőlővel és dióbéllel recept
 
                            Hozzávalók:
- 50 dkg Penne tészta
- 0,5 l főzőtejszín
- 20 dkg gorgonzola
- 40 dkg szőlő
- 8 dkg dióbél
- só,bors
Elkészítése:
A tésztát bő sós lében “Al dante”-re főzzük.A sajtot belemorzsoljuk a tejszínbe,majd lassú tűzön sűrűn kevergetve felfőzzük. Sózzuk, borsozzuk. A szőlőt leszemezzük,megmossuk ketté vágjuk és kimagozzuk.A dióbelet egy serpenyőben szárazon megpirítjuk és egy kicsit lemorzsoljuk róla a hártyát.A szőlőt belekeverjük a mártásba.Tálaláskor egy adag tésztát szedünk bevonjuk a mártással és rászórjuk a dióbelet amit kézzel kicsit megtörünk.
Ez az étel igen gyorsan elkészül és nagyon laktató.Bár nem épp a legolcsóbb kategória,de szerintem érdemes kipróbálni már csak a különlegessége miatt is…
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

