Penne gorgonzola mártással ,szőlővel és dióbéllel recept

Hozzávalók:
- 50 dkg Penne tészta
- 0,5 l főzőtejszín
- 20 dkg gorgonzola
- 40 dkg szőlő
- 8 dkg dióbél
- só,bors
Elkészítése:
A tésztát bő sós lében “Al dante”-re főzzük.A sajtot belemorzsoljuk a tejszínbe,majd lassú tűzön sűrűn kevergetve felfőzzük. Sózzuk, borsozzuk. A szőlőt leszemezzük,megmossuk ketté vágjuk és kimagozzuk.A dióbelet egy serpenyőben szárazon megpirítjuk és egy kicsit lemorzsoljuk róla a hártyát.A szőlőt belekeverjük a mártásba.Tálaláskor egy adag tésztát szedünk bevonjuk a mártással és rászórjuk a dióbelet amit kézzel kicsit megtörünk.
Ez az étel igen gyorsan elkészül és nagyon laktató.Bár nem épp a legolcsóbb kategória,de szerintem érdemes kipróbálni már csak a különlegessége miatt is…
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »