Penne gorgonzola mártással ,szőlővel és dióbéllel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Penne gorgonzola mártással ,szőlővel és dióbéllel

Hozzávalók:

  • 50 dkg Penne tészta
  • 0,5 l főzőtejszín
  • 20 dkg gorgonzola
  • 40 dkg szőlő
  • 8 dkg dióbél
  • só,bors

Elkészítése:
A tésztát bő sós lében “Al dante”-re főzzük.A sajtot belemorzsoljuk a tejszínbe,majd lassú tűzön sűrűn kevergetve felfőzzük. Sózzuk, borsozzuk. A szőlőt leszemezzük,megmossuk ketté vágjuk és kimagozzuk.A dióbelet egy serpenyőben szárazon megpirítjuk és egy kicsit lemorzsoljuk róla a hártyát.A szőlőt belekeverjük a mártásba.Tálaláskor egy adag tésztát szedünk bevonjuk a mártással és rászórjuk a dióbelet amit kézzel kicsit megtörünk.

Ez az étel igen gyorsan elkészül és nagyon laktató.Bár nem épp a legolcsóbb kategória,de szerintem érdemes kipróbálni már csak a különlegessége miatt is…