Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával recept

Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg Penne Rigate
    • olívaolaj
    • 1 újhagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 5 dkg darabolt bacon
    • 15 dkg spenót
    • 15 dkg mozzarella
    • 3  paradicsom
    • 6 ek szeletelt fekete olíva bogyó
    • rozmaring
    • kakukkfű
    • 0,5 citrom
    • őrölt fekete bors
    • oregáno

    Elkészítése:

    A tészta főzővizét felteszem, sózom. Amikor már forr, beleteszem a tésztát.

    Közben egy serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítom. Közben a hagymákat aprítom, a serpenyőbe rakom. Kis idő elteltével a spenótot is hozzáadom.

    A citromból levágok egy szeletet. A serpenyőbe beleteszem a a nyolcadolt paradicsomokat is, és az olívabogyókat. Fűszerezem, belefacsarom a citromot.

    Tipp:

    Bár nem vagyok nagy spenót rajongó, párolva szívesen megeszem. Most egy tésztás ételt készítettem, sok fokhagymával.

    A penne baconnal, spenóttal és mozzarellával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 150 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá