Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg Penne Rigate
  • olívaolaj
  • 1 újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg darabolt bacon
  • 15 dkg spenót
  • 15 dkg mozzarella
  • 3  paradicsom
  • 6 ek szeletelt fekete olíva bogyó
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • 0,5 citrom
  • őrölt fekete bors
  • oregáno

Elkészítése:

A tészta főzővizét felteszem, sózom. Amikor már forr, beleteszem a tésztát.

Közben egy serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítom. Közben a hagymákat aprítom, a serpenyőbe rakom. Kis idő elteltével a spenótot is hozzáadom.

A citromból levágok egy szeletet. A serpenyőbe beleteszem a a nyolcadolt paradicsomokat is, és az olívabogyókat. Fűszerezem, belefacsarom a citromot.

Tipp:

Bár nem vagyok nagy spenót rajongó, párolva szívesen megeszem. Most egy tésztás ételt készítettem, sok fokhagymával.