Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pásztortarhonya recept

Pásztortarhonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tarhonya
    • 4- 5 nagy fej krumpli
    • 3-4 fej vöröshagyma ízlés szerint
    • egy kis szál száraz kolbász
    • pirospaprika
    • csipetnyi bors

    Elkészítése:

    A hagymát megpucolom és apróra vágom. A krumplit szintén meg kell pucolni és kockákra vágni. A kolbászt pedig tetszőleges vastagságúra fel kell szeletelni.

    A tarhonyát az előre felforrósított olajban megpirítom, majd az apróra vágott hagymát ezen az alapon megdinsztelem. Ezt megfűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával, természetesen ízlés szerint. Ha ez megvan, jöhet a krumpli és kolbász bele, majd annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje az egészet, de ez a mennyiség legyen 2-szer annyi, mint amennyi tarhonyát használtunk. Időközönként kavargassuk.

    Amikor a víz kezd el leforrni róla, szükség szerint öntsük fel újra, majd mikor a tarhonya megpuhult, hagyjuk, hogy a felesleges víz elforrjon. Közben kavargatjuk, nehogy odakapjon az alja.

    Nem kell, hogy teljesen szárazra forrjon le a víz, a krumpli és a tarhonya úgyis felszívja azt a kicsit, ami marad.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá