Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos sült húsgombócok spagettivel recept

Paradicsomos sült húsgombócok spagettivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók :

    A húsgombóchoz:

    • 50 dkg darált pulyka hús
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, őrölt bors
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • zsemlemorzsa
    • 1 tk olívaolaj

    A szószhoz:

    • 2 ek olívaolaj
    • 1 doboz darabolt paradicsom
    • 1 közepes sárgarépa(reszelve)
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 zellerszár(angol)
    • 1 ág friss bazsalikom levél
    • 1 kis ág friss oreganó és kakukkfű
    • bors

    Továbbá:

    • 500 g spagetti(vagy bármilyen olasz tészta)

    Elkészítése:

    Sütőt előmelegítjük 180 fokra.Tepsit sütőpapírral bélelünk, hogy ne kelljen maszatos kézzel babrálnunk. A darált húst , -zúzott fokhagymával, -tojással, a fűszerekkel jól átgyúrjuk és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól gombócólható legyen :) Kb diónyi gombócokat gyúrunk, és a sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

    Körülbelül 15-20 perc alatt aranybarnára sülnek. Nem kell forgatni, de figyeljünk rájuk, mert hamar meg tudnak pirulni!

    Tésztát kifőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt lobogó sós vízben. Leszűrjük, kevés olajjal locsoljuk és melegen tartjuk.

    Elkészítjük a mártást:

    A sárgarépát, vöröshagymát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és az olíva olajon előzőleg megfuttatott zúzott fokhagymához adjuk.Zellerszárat apró kockákra vágva szintén a mártás alaphoz tesszük. Sózzuk, borsozzuk és a friss fűszerek leveleit összeaprítva feltúrbózzuk az ízeket, saját szájízünk szerint. Puhára pároljuk a zöldségeket. (Ez csak pár percet vesz igénybe) Paradicsom konzervet beleöntjük a zöldséges alapba,újból felforraljuk, és kézi mixerrel durvára turmixoljuk.

    Úgy gusztusos, ha rusztikus a látvány és minden összetevő színe szépen tud érvényesülni ;)

    Jó étvágyat!!!

    Tipp:

    Olívaolaj szerepe a masszában, hogy szaftosabb állagú legyen a húsunk, ne száradjon ki.A gombócokat célszerű vizes kézzel formázni,így nem ragad az összes massza a kezünkhöz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá