Paradicsomos sült húsgombócok spagettivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Paradicsomos sült húsgombócok spagettivel

Hozzávalók :

A húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált pulyka hús
  • 1 egész tojás
  • só, őrölt bors
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • zsemlemorzsa
  • 1 tk olívaolaj

A szószhoz:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 doboz darabolt paradicsom
  • 1 közepes sárgarépa(reszelve)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zellerszár(angol)
  • 1 ág friss bazsalikom levél
  • 1 kis ág friss oreganó és kakukkfű
  • bors

Továbbá:

  • 500 g spagetti(vagy bármilyen olasz tészta)

Elkészítése:

Sütőt előmelegítjük 180 fokra.Tepsit sütőpapírral bélelünk, hogy ne kelljen maszatos kézzel babrálnunk. A darált húst , -zúzott fokhagymával, -tojással, a fűszerekkel jól átgyúrjuk és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól gombócólható legyen :) Kb diónyi gombócokat gyúrunk, és a sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

Körülbelül 15-20 perc alatt aranybarnára sülnek. Nem kell forgatni, de figyeljünk rájuk, mert hamar meg tudnak pirulni!

Tésztát kifőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt lobogó sós vízben. Leszűrjük, kevés olajjal locsoljuk és melegen tartjuk.

Elkészítjük a mártást:

A sárgarépát, vöröshagymát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és az olíva olajon előzőleg megfuttatott zúzott fokhagymához adjuk.Zellerszárat apró kockákra vágva szintén a mártás alaphoz tesszük. Sózzuk, borsozzuk és a friss fűszerek leveleit összeaprítva feltúrbózzuk az ízeket, saját szájízünk szerint. Puhára pároljuk a zöldségeket. (Ez csak pár percet vesz igénybe) Paradicsom konzervet beleöntjük a zöldséges alapba,újból felforraljuk, és kézi mixerrel durvára turmixoljuk.

Úgy gusztusos, ha rusztikus a látvány és minden összetevő színe szépen tud érvényesülni ;)

Jó étvágyat!!!

Tipp:

Olívaolaj szerepe a masszában, hogy szaftosabb állagú legyen a húsunk, ne száradjon ki.A gombócokat célszerű vizes kézzel formázni,így nem ragad az összes massza a kezünkhöz.