Hozzávalók :
A húsgombóchoz:
A szószhoz:
Továbbá:
Elkészítése:
Sütőt előmelegítjük 180 fokra.Tepsit sütőpapírral bélelünk, hogy ne kelljen maszatos kézzel babrálnunk. A darált húst , -zúzott fokhagymával, -tojással, a fűszerekkel jól átgyúrjuk és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól gombócólható legyen :) Kb diónyi gombócokat gyúrunk, és a sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
Körülbelül 15-20 perc alatt aranybarnára sülnek. Nem kell forgatni, de figyeljünk rájuk, mert hamar meg tudnak pirulni!
Tésztát kifőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt lobogó sós vízben. Leszűrjük, kevés olajjal locsoljuk és melegen tartjuk.
Elkészítjük a mártást:
A sárgarépát, vöröshagymát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és az olíva olajon előzőleg megfuttatott zúzott fokhagymához adjuk.Zellerszárat apró kockákra vágva szintén a mártás alaphoz tesszük. Sózzuk, borsozzuk és a friss fűszerek leveleit összeaprítva feltúrbózzuk az ízeket, saját szájízünk szerint. Puhára pároljuk a zöldségeket. (Ez csak pár percet vesz igénybe) Paradicsom konzervet beleöntjük a zöldséges alapba,újból felforraljuk, és kézi mixerrel durvára turmixoljuk.
Úgy gusztusos, ha rusztikus a látvány és minden összetevő színe szépen tud érvényesülni ;)
Jó étvágyat!!!
Olívaolaj szerepe a masszában, hogy szaftosabb állagú legyen a húsunk, ne száradjon ki.A gombócokat célszerű vizes kézzel formázni,így nem ragad az összes massza a kezünkhöz.