Paradicsomos-padlizsános tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg spagetti tészta
- 1 közepes méretű padlizsán fele
- 3-4 nagyobb, érett, lédús paradicsom vagy 3/4 konzerv hámozott paradicsom
- 2-3 ek olívaolaj
- parmezán sajt
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítése:
Először, egy nagyobb fazékban sóval vizet forralunk a tésztának. Míg a víz felforr, addig elkészítjük a padlizsános mártást a spagettihez.
A padlizsánt és a paradicsomokat (ha friss) megmossuk, szárazra töröljük, majd felkockázzuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a kés lapjával előzőleg összenyomott fokhagymagerezdeket, majd hozzáadjuk a padlizsánt, átforgatjuk, kevés ideig pirítjuk, majd beletesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá kevés vizet, majd lefedve, addig pároljuk, míg a padlizsán teljesen megpuhul. Időközben, néhányszor keverjük meg és ellenőrizzük.
Miután a padlizsán megfőtt és a mártásunk besűrűsödött, kóstoljuk meg és sózzuk, borsozzuk, ha még szükséges.
A spagetti tésztát, miután megfőtt, csepegtessük le és forgassuk bele a mártásba.
Tálaláskor tegyünk rá gazdagon parmezánt. Ha valaki csípősen szereti, tehet bele csípős paprikát is.
Tipp:
Ha valakinek a gyomra érzékeny a paradicsom héjára, a paradicsomokat éles késsel vágja be X alakban, ott ahol a száruk volt. Egy-két percre merítse bele forrásban lévő vízbe egy szűrő segítségével, majd öblítse le hideg vízzel és óvatosan húzza le a héját egy késsel.
A padlizsán vásárlásakor figyeljünk arra, hogy kemény, fényes, feszes héjút vegyünk, mert ha már ráncosodik és fénytelen a héja, akkor a benne lévő magok már barnák és kesernyések, húsa pedig rágóssá válhat.
A padlizsánt, hogy a vágott felülete ne színeződjön el,(mivel gyorsan oxidálódik) ne fémkéssel, hanem fa, vagy a ma már sok helyen kapható, kerámia késsel vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »