Paradicsomos-padlizsános tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg spagetti tészta
- 1 közepes méretű padlizsán fele
- 3-4 nagyobb, érett, lédús paradicsom vagy 3/4 konzerv hámozott paradicsom
- 2-3 ek olívaolaj
- parmezán sajt
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítése:
Először, egy nagyobb fazékban sóval vizet forralunk a tésztának. Míg a víz felforr, addig elkészítjük a padlizsános mártást a spagettihez.
A padlizsánt és a paradicsomokat (ha friss) megmossuk, szárazra töröljük, majd felkockázzuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a kés lapjával előzőleg összenyomott fokhagymagerezdeket, majd hozzáadjuk a padlizsánt, átforgatjuk, kevés ideig pirítjuk, majd beletesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá kevés vizet, majd lefedve, addig pároljuk, míg a padlizsán teljesen megpuhul. Időközben, néhányszor keverjük meg és ellenőrizzük.
Miután a padlizsán megfőtt és a mártásunk besűrűsödött, kóstoljuk meg és sózzuk, borsozzuk, ha még szükséges.
A spagetti tésztát, miután megfőtt, csepegtessük le és forgassuk bele a mártásba.
Tálaláskor tegyünk rá gazdagon parmezánt. Ha valaki csípősen szereti, tehet bele csípős paprikát is.
Tipp:
Ha valakinek a gyomra érzékeny a paradicsom héjára, a paradicsomokat éles késsel vágja be X alakban, ott ahol a száruk volt. Egy-két percre merítse bele forrásban lévő vízbe egy szűrő segítségével, majd öblítse le hideg vízzel és óvatosan húzza le a héját egy késsel.
A padlizsán vásárlásakor figyeljünk arra, hogy kemény, fényes, feszes héjút vegyünk, mert ha már ráncosodik és fénytelen a héja, akkor a benne lévő magok már barnák és kesernyések, húsa pedig rágóssá válhat.
A padlizsánt, hogy a vágott felülete ne színeződjön el,(mivel gyorsan oxidálódik) ne fémkéssel, hanem fa, vagy a ma már sok helyen kapható, kerámia késsel vágjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »