Paradicsomos Fusilli sonkával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 4 személyre:
500 gr száraztészta
(személyenként kb 15 dkg-t számolunk :)
- 4 db közepes hámozott paradicsom (konzerv is jó)
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 dl alaplé
- 2 db szárzeller szál
- 1 db közepes sárgarépa
- 1 ágacska kakukkfű
- 20 dkg füstölt sonka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk oreganó
- só,bors
- 1 kk cukor
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítése:
Vöröshagymát apró kockákra vágjuk/reszeljük, olívaolajon üvegesre pároljuk, majd a szintén kis kockákra vágott sonkánk következik a hámozott parival és angol zellerszárral együtt.
A többi hozzávalóval /fűszerrel együtt puhára pároljuk.
Eközben sós/pár csepp olajos lobogó forró vízben roppanósra főzzük a fussilinkat (a szaft és a gőz még puhít rajta,ezért roppanósra:)
Szaft és tészta összeforgatása következik. Egy jó adag reszelt sajttal hintve tálaljuk.
Forrás: https://vargaani.blogspot.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.