Paradicsomos Fusilli sonkával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

500 gr száraztészta

(személyenként kb 15 dkg-t számolunk :)

  • 4 db közepes hámozott paradicsom (konzerv is jó)
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 dl alaplé
  • 2 db szárzeller szál
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 1 ágacska kakukkfű
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk oreganó
  • só,bors
  • 1 kk cukor
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítése:

Vöröshagymát apró kockákra vágjuk/reszeljük, olívaolajon üvegesre pároljuk, majd a szintén kis kockákra vágott sonkánk következik a hámozott parival és angol zellerszárral együtt.

A többi hozzávalóval /fűszerrel együtt puhára pároljuk.

Eközben sós/pár csepp olajos lobogó forró vízben roppanósra főzzük a fussilinkat (a szaft és a gőz még puhít rajta,ezért roppanósra:)
Szaft és tészta összeforgatása következik. Egy jó adag reszelt sajttal hintve tálaljuk.