Palacsinta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 dl tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi só
- 3 kk kristálycukor
- 200 g finomliszt
- olaj a sütéshez
- 300 g eperlekvár a töltelékhez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A tejet elkeverjük a tojásokkal, a csipetnyi sóval, a cukorral és az átszitált liszttel. Sima híg tésztává keverjük, és kb. 15 percig pihentetjük a hűtőben.Egy serpenyőbe egy csepp étolaj segítségével a tésztából vékony palacsintákat sütünk.
A kész palacsintákat eperlekvárral megkenjük, feltekerjük, megszórjuk porcukorral és ha szezonja van, friss eperszemekkel díszítjük.
Tipp:
Tölthetjük házi készítésű lekvárral,Nutellával, mogyoróvajjal, túróval, cukros darált dióval, vagy amivel szeretjük :) Tejszínhabbal, banánkarikákkal tálalhatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.