Palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi só
- 3 kk kristálycukor
- 200 g finomliszt
- olaj a sütéshez
- 300 g eperlekvár a töltelékhez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A tejet elkeverjük a tojásokkal, a csipetnyi sóval, a cukorral és az átszitált liszttel. Sima híg tésztává keverjük, és kb. 15 percig pihentetjük a hűtőben.Egy serpenyőbe egy csepp étolaj segítségével a tésztából vékony palacsintákat sütünk.
A kész palacsintákat eperlekvárral megkenjük, feltekerjük, megszórjuk porcukorral és ha szezonja van, friss eperszemekkel díszítjük.
Tipp:
Tölthetjük házi készítésű lekvárral,Nutellával, mogyoróvajjal, túróval, cukros darált dióval, vagy amivel szeretjük :) Tejszínhabbal, banánkarikákkal tálalhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »