Padlizsános tészta sajtmártással recept

Hozzávalók:
- 2 kis padlizsán
- 2 dl tej
- 20 dkg sajt
- 50 dkg tészta
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, kis kockákra vágjuk( hámozni nem kell!), besózzuk és állni hagyjuk.A tésztát kifőzzük. A padlizsánt kinyomkodjuk, lecsepegtetjük és kevés forró olajon aranysárgára pirítjuk. A tejet felmelegítjük, beleszórjuk a sajtot és addig kevergetjük, amíg meg nem olvad.Sóval, borssal ízesítjük. A tésztát összeforgatjuk a sajtmártással és a padlizsánnal.Még melegen tálaljuk.
Vegetáriánusoknak is kiváló étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »