Olasz gombaragu recept
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só
- őrölt fekete bors
- oregánó
- bazsalikom
- 2-3 db babérlevél
- 3 ek ketchup
- 2 dl tejföl
- 2 ek finomliszt
- 1 csomag spagetti tészta
Elkészítése:
A répát és a petrezselymet megtisztítjuk és lereszeljük nagylyukú reszelőn. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, rászórjuk a paprikát és ezután hozzáadjuk a reszelt zöldségeket, majd végül a gombát.
Miután elfőtte a levét lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a ketchupot és fűszerezzük a sóval, borssal, fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal és a babérlevéllel.
Annyi vízzel felöntjük, ami majdnem ellepi és puhára főzzük. Ha megpuhult akkor behabarjuk a tejföl és liszt keverékével. Spagettivel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

