Négysajtos színes spagetti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg spagetti
- 2 nagy marék friss leveles spenót
- 10-12 db aszalt paradicsom
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- kb. 10 dkg sajt (juhtúró, trappista, cheddár, parmezán)
- só
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
Vizet forralunk, két csipet sóval ízesítjük, majd beletesszük a spagettit. Roppanósra főzzük.
Közben egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, arra ráteszünk egy gerezd fokhagymát, majd rádobjuk a jól megmosott spenótleveleket, a főzővízből egy-két evőkanálnyit ráöntünk, illetve 1 dl tejszínt is hozzáadunk.
Rátesszük az aszalt paradicsomot, felforraljuk, majd belerakjuk a juhtúrót a reszelt sajt keverékét.
A reszelt cheddar és parmezán sajtot akkor tesszük rá, amikor kínáljuk. Egy tepsibe tesszük a spagettit, ráhalmozzuk a spenótos-paradicsomot. Sajttal meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A sajt variálható.
Ez az étel egy kicsit tavasz hívogató, benne van a nyár zamata és a tavasz üde zöld színe. Gyakorlatilag 15 perc alatt meleg ételt varázsolhatunk az asztalunkra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »