Négysajtos színes spagetti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg spagetti
- 2 nagy marék friss leveles spenót
- 10-12 db aszalt paradicsom
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- kb. 10 dkg sajt (juhtúró, trappista, cheddár, parmezán)
- só
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
Vizet forralunk, két csipet sóval ízesítjük, majd beletesszük a spagettit. Roppanósra főzzük.
Közben egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, arra ráteszünk egy gerezd fokhagymát, majd rádobjuk a jól megmosott spenótleveleket, a főzővízből egy-két evőkanálnyit ráöntünk, illetve 1 dl tejszínt is hozzáadunk.
Rátesszük az aszalt paradicsomot, felforraljuk, majd belerakjuk a juhtúrót a reszelt sajt keverékét.
A reszelt cheddar és parmezán sajtot akkor tesszük rá, amikor kínáljuk. Egy tepsibe tesszük a spagettit, ráhalmozzuk a spenótos-paradicsomot. Sajttal meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A sajt variálható.
Ez az étel egy kicsit tavasz hívogató, benne van a nyár zamata és a tavasz üde zöld színe. Gyakorlatilag 15 perc alatt meleg ételt varázsolhatunk az asztalunkra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »