Négyparadicsomos-háromsajtos tészta recept

Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg tarja (felvágottból)
- kevés olaj
- só, bors
- 1-2 kk. oregánó és bazsalikom
- 2 paradicsom
- 2 kisdoboz paradicsompüré
- 1-2 dl házi paradicsomlé
- 8-10 darabka aszalt paradicsom
- 30-40 dkg tészta (ez esetben házi csuszatészta)
- trappista sajt
- mozzarella sajt
- feta sajt
Elkészítése:
A hagymát felaprózzuk és kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük a felkockázott tarját/sonkát, illetve a paradicsomot.
Kevés vizet öntünk rá és sózzuk, borsozzuk, valamint oregánóval és bazsalikommal ízesítjük.
Ha kezd puhulni a paradicsom, akkor házi paradicsomlevet öntünk rá, illetve paradicsompürével tesszük gazdagabbá a szószt.
Néhány percig pároljuk, majd beletesszük a felkockázott aszalt paradicsomot és egyet rottyantunk az egészen.
Sós vízben kifőtt tésztával, mozarella sajttal, feta sajttal és reszelt trappistával kínáljuk.
Tipp:
Bármilyen más tésztával lehet készíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »