Négysajtos-sonkás tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag durum tészta
- 15 dkg gépsonka
- 1 kápia paprika
- 2 dl főzőtejszín
- 15 dkg chedaar sajt
- 15 dkg trappista sajt
- 10 dkg gouda sajt
- 5 dkg márványsajt
- só, bors
- 1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítése:
A tésztát főzzük félkészre. Roppanjon, amikor leszűrjük.
A tejszínt melegítsük fel a sajtokkal, kivéve a trappistát, majd a keményítőt kevés hideg vízzel keverjük el és adjuk a sajtos masszához. Vigyázzunk, mert a sajtok más-más sósságúak, így nem biztos, hogy kell plusz só bele, sőt, lehetséges, hogy kevés vízzel fel kell önteni.
A szósszal nyakon öntjük a tésztát és jól átforgatjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és a felaprított paprikát, majd kevés trappistával megszórjuk és előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »