Négysajtos-sonkás tészta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 csomag durum tészta
- 15 dkg gépsonka
- 1 kápia paprika
- 2 dl főzőtejszín
- 15 dkg chedaar sajt
- 15 dkg trappista sajt
- 10 dkg gouda sajt
- 5 dkg márványsajt
- só, bors
- 1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítése:
A tésztát főzzük félkészre. Roppanjon, amikor leszűrjük.
A tejszínt melegítsük fel a sajtokkal, kivéve a trappistát, majd a keményítőt kevés hideg vízzel keverjük el és adjuk a sajtos masszához. Vigyázzunk, mert a sajtok más-más sósságúak, így nem biztos, hogy kell plusz só bele, sőt, lehetséges, hogy kevés vízzel fel kell önteni.
A szósszal nyakon öntjük a tésztát és jól átforgatjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és a felaprított paprikát, majd kevés trappistával megszórjuk és előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Forrás: https://iz-leloma.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.