Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Négysajtos-sonkás tészta recept

Négysajtos-sonkás tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag durum tészta
    • 15 dkg gépsonka
    • 1 kápia paprika
    • 2 dl főzőtejszín
    • 15 dkg chedaar sajt
    • 15 dkg trappista sajt
    • 10 dkg gouda sajt
    • 5 dkg márványsajt
    • só, bors
    • 1 evőkanál étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A tésztát főzzük félkészre. Roppanjon, amikor leszűrjük.

    A tejszínt melegítsük fel a sajtokkal, kivéve a trappistát, majd a keményítőt kevés hideg vízzel keverjük el és adjuk a sajtos masszához. Vigyázzunk, mert a sajtok más-más sósságúak, így nem biztos, hogy kell plusz só bele, sőt, lehetséges, hogy kevés vízzel fel kell önteni.

    A szósszal nyakon öntjük a tésztát és jól átforgatjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és a felaprított paprikát, majd kevés trappistával megszórjuk és előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá