Négysajtos-sonkás tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csomag durum tészta
  • 15 dkg gépsonka
  • 1 kápia paprika
  • 2 dl főzőtejszín
  • 15 dkg chedaar sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg gouda sajt
  • 5 dkg márványsajt
  • só, bors
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése:

A tésztát főzzük félkészre. Roppanjon, amikor leszűrjük.

A tejszínt melegítsük fel a sajtokkal, kivéve a trappistát, majd a keményítőt kevés hideg vízzel keverjük el és adjuk a sajtos masszához. Vigyázzunk, mert a sajtok más-más sósságúak, így nem biztos, hogy kell plusz só bele, sőt, lehetséges, hogy kevés vízzel fel kell önteni.

A szósszal nyakon öntjük a tésztát és jól átforgatjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és a felaprított paprikát, majd kevés trappistával megszórjuk és előmelegített sütőben 15 percig sütjük.