Morzsás nudli recept

Hozzávalók:
Nudlihoz:
- 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
- 1 nagy csipet só
- 15 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj a főzővízbe
Morzsához:
- 1 csésze zsemlemorzsa (csésze=2,5 dl)
- 0,5 csésze olaj
- porcukor ízlés szerint
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, és apró kockára vágjuk.
Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük.
Ha már kézmelegre hűlt, hozzáadjuk a sót, a tojást, majd lassan adagolva a lisztet, közben kézzel nem túl kemény és nem túl lágy tésztává dolgozzuk. Előfordulhat, hogy a krumplinak nagyobb a nedvességtartalma és még szükséges 1-2 teáskanálnyi liszt.
Egy fazékban vizet forralunk 2 evőkanálnyi olajjal, hogy majd a nudlik ne ragadjanak össze.
Lisztezett felületen kisujjnyi vastag rudakat sodrunk, amiket egy éles késsel kb. 3 cm hosszúságúra darabolunk. A felület és a tenyerünk között még sodrunk rajta egyet, így szép formásak lesznek.
Gyöngyöző vízbe rakjuk, ahol, ha már feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percet főzzük és a vízből kiemelve lecsöpögtetjük.
Egy tálkában az olajon világosra pirítjuk a morzsát és beleforgatjuk a lecsöpögött nudlikat.
Ízlés szerint porcukorral, vaníliás cukorral meghintve és házi sárgabaracklekvárral kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »