Mini pizzácskák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g finomliszt
- 1 csomag porélesztő
- kevés só
- 1 dl olaj
- langyos víz, annyi, amennyit a liszt felvesz, hogy laza, de könnyen nyújtható tésztát kapjunk
Feltét (ki mit szeret):
- pizzaszósz
- felvágott
- sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát a leírt alapanyagokból összegyúrjuk, fél óráig kelesztjük, majd újra átgyúrjuk.
Lisztezett deszkán laposra nyújtjuk, majd kisebb és nagyobb méretű lisztbe mártott pohárral köröket szaggatunk a tésztából.
A tetejüket megkenjük pizzaszósszal, amit paradicsomszósz, szárított oregánó, szárított bazsalikom, kevés só keverékéből készíthetünk (van saját gyártású pizzaszószom is, amit ősszel szoktam főzni hagyma, zeller, paradicsom, fokhagyma és fűszerek keverékéből, de ez már elfogyott az idei nyárig). Ráhalmozzuk a feltéteket és megszórjuk durvára reszelt sajttal. Feltétként használható sonka, kukorica, kolbász, de még reszelt parizer is. Ez utóbbit egyetemistáknál láttam, olcsó, ötletes megoldás.
Az így elkészült pizzácskákat előmelegített sütőben megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »