Mini pizzácskák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g finomliszt
- 1 csomag porélesztő
- kevés só
- 1 dl olaj
- langyos víz, annyi, amennyit a liszt felvesz, hogy laza, de könnyen nyújtható tésztát kapjunk
Feltét (ki mit szeret):
- pizzaszósz
- felvágott
- sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát a leírt alapanyagokból összegyúrjuk, fél óráig kelesztjük, majd újra átgyúrjuk.
Lisztezett deszkán laposra nyújtjuk, majd kisebb és nagyobb méretű lisztbe mártott pohárral köröket szaggatunk a tésztából.
A tetejüket megkenjük pizzaszósszal, amit paradicsomszósz, szárított oregánó, szárított bazsalikom, kevés só keverékéből készíthetünk (van saját gyártású pizzaszószom is, amit ősszel szoktam főzni hagyma, zeller, paradicsom, fokhagyma és fűszerek keverékéből, de ez már elfogyott az idei nyárig). Ráhalmozzuk a feltéteket és megszórjuk durvára reszelt sajttal. Feltétként használható sonka, kukorica, kolbász, de még reszelt parizer is. Ez utóbbit egyetemistáknál láttam, olcsó, ötletes megoldás.
Az így elkészült pizzácskákat előmelegített sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »