Mini pizzácskák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g finomliszt
- 1 csomag porélesztő
- kevés só
- 1 dl olaj
- langyos víz, annyi, amennyit a liszt felvesz, hogy laza, de könnyen nyújtható tésztát kapjunk
Feltét (ki mit szeret):
- pizzaszósz
- felvágott
- sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát a leírt alapanyagokból összegyúrjuk, fél óráig kelesztjük, majd újra átgyúrjuk.
Lisztezett deszkán laposra nyújtjuk, majd kisebb és nagyobb méretű lisztbe mártott pohárral köröket szaggatunk a tésztából.
A tetejüket megkenjük pizzaszósszal, amit paradicsomszósz, szárított oregánó, szárított bazsalikom, kevés só keverékéből készíthetünk (van saját gyártású pizzaszószom is, amit ősszel szoktam főzni hagyma, zeller, paradicsom, fokhagyma és fűszerek keverékéből, de ez már elfogyott az idei nyárig). Ráhalmozzuk a feltéteket és megszórjuk durvára reszelt sajttal. Feltétként használható sonka, kukorica, kolbász, de még reszelt parizer is. Ez utóbbit egyetemistáknál láttam, olcsó, ötletes megoldás.
Az így elkészült pizzácskákat előmelegített sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


