Mini pizzácskák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mini pizzácskák

Hozzávalók:
Tészta:

  • 500 g finomliszt
  • 1 csomag porélesztő
  • kevés só
  • 1 dl olaj
  • langyos víz, annyi, amennyit a liszt felvesz, hogy laza, de könnyen nyújtható tésztát kapjunk

Feltét (ki mit szeret):

  • pizzaszósz
  • felvágott
  • sajt

Elkészítése:

A pizzatésztát a leírt alapanyagokból összegyúrjuk, fél óráig kelesztjük, majd újra átgyúrjuk.

Lisztezett deszkán laposra nyújtjuk, majd kisebb és nagyobb méretű lisztbe mártott pohárral köröket szaggatunk a tésztából.

A tetejüket megkenjük pizzaszósszal, amit paradicsomszósz, szárított oregánó, szárított bazsalikom, kevés só keverékéből készíthetünk (van saját gyártású pizzaszószom is, amit ősszel szoktam főzni hagyma, zeller, paradicsom, fokhagyma és fűszerek keverékéből, de ez már elfogyott az idei nyárig). Ráhalmozzuk a feltéteket és megszórjuk durvára reszelt sajttal. Feltétként használható sonka, kukorica, kolbász, de még reszelt parizer is. Ez utóbbit egyetemistáknál láttam, olcsó, ötletes megoldás.

Az így elkészült pizzácskákat előmelegített sütőben megsütjük.